Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ρόδι: Ο πολύτιμος κόκκινος χυμός του

Η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει όσα εμπειρικά είχαν διαπιστώσει οι άνθρωποι από διάφορους πολιτισμούς στην αρχαιότητα. Το ρόδι καταπολεμά τις καρδιασθένειες, προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, κατεβάζει την πίεση του αίματος, μειώνει τα σημάδια των γηρατειών, αυξάνει τη γονιμότητα, καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα. Κι αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, εργαστηριακή έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, ανέφερε ότι ο νέος σούπερ-καρπός «μοιάζει να δίνει υποσχέσεις» για τον αγώνα κατά των καρκίνων του δέρματος, του μαστού και του προστάτη, κατά των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, των ελκών, του AIDS, του ιού του έρπητα και της στυτικής δυσλειτουργίας. Σε όλο το Λος Άντζελες γιγαντοαφίσες διαφημίζουν το χυμό του ροδιού με το μήνυμα «Αψηφήστε το θάνατο». Το «πομτίνι» - μαρτίνι με ρόδι - είναι μόδα στα πάρτι του Χόλιγουντ και ήταν το επίσημο κοκτέιλ της δεξίωσης μετά την τελετή της απονομής των Όσκαρ του 2005. Τα ρόδια είναι λοιπόν το μέλλον. Όχι μόνο προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου, αλλά έχουν και θαυμάσια γεύση και σας κάνουν να ξεχωρίζετε ως οξυδερκής και απαιτητικός καταναλωτής.
Αυτό το ξέρατε;
* Ο χυμός από τους σπόρους του ροδιού είναι καλό αφροδισιακό.
* Τα ρόδια προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου.
* Τα ρόδια κάνουν καλό σε όσους εργάζονται πνευματικά.
* To αφέψημα από τη φλούδα του καρπού της ροδιάς σκοτώνει την ταινία και τις αμοιβάδες των εντέρων, αφού προηγηθεί αυστηρή δίαιτα.
* Η φλούδα είναι επίσης στυπτική και καταπολεμά τη διάρροια, ακόμη και τη χρόνια δυσεντερία.
* Στυπτικά είναι και τα φύλλα της ροδιάς, γι' αυτό χρησιμοποιούνται με πλύσεις για τη λευκόρροια, τη βλεννόρροια, τις αιμορροΐδες.
* Τα φύλλα της ροδιάς χρησιμοποιούνται σαν φάρμακο για τον πονόλαιμο και τις πυώδεις αμυγδαλές (γαργάρα).
* Ο χυμός, αναμεμιγμένος με ίση ποσότητα ελαιόλαδου, εξαφανίζει τις κηλίδες του δέρματος και μειώνει τις ρυτίδες.