Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Παράνομο εμπόριο σπάνιων ζώων για φαγητό

Μία απίστευτη περίπτωση λαθρεμπορίου εντόπισαν οι αρχές στο αεροδρόμιο Σοκέρνο-Χάτα της Τζακάρτα, όταν ανακάλυψαν περίπου 700 σπάνιες χελώνες στο, οι οποίες προορίζονταν για παράνομο εμπόριο στην Ευρώπη και την Ασία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press αυτές οι σπάνιες χελώνες του γλυκού νερού μπορούν να βρεθούν μόνο στη βόρεια και τη νότια Αυστραλία και στην Παπούα Νέα Γουινέα. Λόγω της έξαρσης του παράνομου εμπορίου, την αλιεία και το κυνήγι, οι χελώνες αυτές κινδυνεύουν από εξαφάνιση σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την αποστολή των 687 χελώνων αναζητείται από τις αρχές, ενώ τα ζωάκια θα μείνουν για ένα διάστημα υπό την παρακολούθηση του Κέντρου Φυσικών Πόρων της Τζακάρτα και μετά θα αφεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Αυτό το περιστατικό έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την άλλη παράνομη δραστηριότητα εμπορίου κατοικίδιων ζώων που ματαιώθηκε στην Ταϊλάνδη. Οι δύο διακινητές συνελήφθησαν στο Διεθνές αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Ταϊλάνδης με 54 χελώνες.