Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Οι στόχοι του κτήματος Χατζηιωαννίδη

Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ενα τσίπουρο, βασισμένο στις παλιές συνταγές δημιουργίας του. Ενα προϊόν για το οποίο θα νιώθουμε περήφανοι. Κληρονομήσαμε από τον παππού μας όλη την γνώση και την αγάπη για τη δουλειά μας.
Ακόμα κληρονομήσαμε την μυστική συνταγή που έφερε από την μακρινή Τραπεζούντα του Πόντου,  την οποία κρατάμε σαν επτασφράγιστο μυστικό που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. 

Τα ίδια ισχύουν και για το λεμοντσέλο του κτήματος. Αποτελεί ένα αυθεντικό, υψηλής ποιότητας απόσταγμα το οποίο μπορεί να απολαύσει κανείς σκέτο ή να το χρησιμοποιήσει σε ελάχιστη ποσότητα στη μαγειρική ή την ζαχαροπλαστική προσθέτοντας μεγάλη γευστική αναβάθμιση. Θα θυμίσουμε πώς το λεμοντσέλο, ηταν ιδιαιτερα δημοφιλές στις υψηλές οικογένειες της Τραπεζούντας, καθως σερβιριζόταν μετά το φαγητό. 
Η Τραπεζούντα οπως και ολόκληρος ο Πόντος, αποτελεί για μένα, τα αδέλφια μου και όλη την οικογένεια Χατζηιωαννίδη έναν τόπο ιερό. Ένα τόπο που βρίσκεται ριζωμένος βαθειά μέσα στο νου και στις καρδιές μας, αφού εκεί αναπαύονται οι πρόγονοί μας, εκεί υπάρχουν οι ρίζες της οικογένειάς μας.