Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Μαρμελάδα Φράουλα "ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΜΠΑΡΜΠΑ- ΓΙΑΝΝΗ" απο τα Αγρίδια της Ιμβρου


Το περιβόλι του Μπαρμπα Γιάννη βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Αγρίδια της Ίμβρου σε υψόμετρο 390 μέτρων.
Σε αυτό το κτήμα καλλιεργείται η φράουλα, με βιολογικούς μεθόδους καθώς δεν χρησιμοποιούνται χημικά φάρμακα. Το περιβόλι αυτό τυγχάνει της καθημερινής φροντίδας του Μπάρμπα Γιάννη, που επιβλέπει όλα τα στάδια καλλιέργειας της φράουλας. Όταν ωριμάσει μαζεύεται με τα χέρια, ενώ και η μαρμέλαδα κατασκευάζεται με τις παραδοσιακές μεθόδους, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Το 2010 η μαρμελάδα του κτήματος έφτασε τα 150 κιλά και διατέθηκε σε ευρεία κατανάλωση κυρίως στην Θεσσαλονίκη. Υπολογίζουμε ότι το 2011 η παραγωγή θα ξεπεράσει τα 200 κιλά, και θα συσκευαστεί σε γυάλινα βάζα. Η μαρμελάδα «ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΜΠΑΡΜΠΑ –ΓΙΑΝΝΗ» είναι μια μαρμελάδα πλούσια σε φρούτο, χωρίς συντηρητικά η οποία θα παράγεται στα Αγρίδια της Ιμβρου σύμφωνα με αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές. Το περιβόλι του Μπάρμπα Γιάννη είναι ηλιόλουστο, ενώ δέχεται το απόγευμα και τον θαλασσινο αέρα του Αιγαίου. Οι φράουλες φυτεύονται την άνοιξη, μόλις το έδαφος είναι μαλακό και στεγνό αρκετά για να εύκολα εργασία.

*Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια να συσκευαστεί σε μια νέας τεχνολογίας ανακυκλώσιμη πολυστρωματική συσκευασία 450 γρ. η οποία θα διατηρεί για μεγάλο διάστημα την πλούσια γεύση και άρωμα του φρούτου.