Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Φασόλια Παλαιοκώμης απο το ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ

Διάφορες ποικιλίες φασολιών έχουν προέλθει από διάφορες περιοχές σε όλο το κόσμο.      Η παλαιότερη ένδειξη καλλιέργειας φασολιών, πιστεύεται ότι έχει βρεθεί μέσα σε μια σπηλιά στις Περουβιανές Ανδεις.Τα φασόλια μπορούν να καλλιεργηθούν στα περισσότερα εδάφη, αλλά προτιμούν ένα ελαφρύ καλά στραγγιζόμενο έδαφος όπως είναι το εύφορο έδαφος του κάμπου της Παλαιοκώμης, τον οποίο διασχίζει ο ποταμός Στρυμώνας. 
Φυσικά δεν μπορούν ολες οι περιοχές του κάμπου να παράγουν ενα κορυφαίο φασόλι. Για παράδειγμα η περιοχή που ονομάζεται Μπαντακλής δεν μπορεί να δώσει φασόλια κορυφαίας ποιότητας, σε αντίθεση με την γη που βρίσκεται στο κέντρο του κάμπου.  
Φυτεύονται όταν έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος του παγετού και το έδαφος έχει ζεσταθεί λίγο. Για όλες τις ποικιλίες φασολιών, ο ζεστός ήλιος και η καλή κυκλοφορία του αέρα μεταξύ των φυτών είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των φυτών. Η οικογένεια μου καλλιεργεί φασόλια  απο το 1957 οταν ο παππούς μου ο Ηρακλής ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την καλιέργεια αυτη. Αν ολα πάνε καλά τον Μάρτιο θα αυξήσουμε την καλιέργεια στα 25 ( από τα 16) στρέμματα. Σκοπός μας είναι να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα η προβολή των αγροτικών προϊόντων μας στον επισκέπτη αυτής της σελίδας και να είναι πάντα ενημερωμένος για τα νέα προϊόντα του Κτήματος μας. 

Πολιτική του «Κτήματος ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ»είναι η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας με τη χρήση μεθόδων φιλικών στοπεριβάλλον και την εφαρμογή όλων των κατάλληλων μέτρων που εξασφαλίζουν τηνποιότητα και ασφάλεια του τελικού προϊόντοςπροκειμένου αυτό να καλύπτει πλήρως τιςαπαιτήσεις των καταναλωτών.