Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Χοιρινό με φασόλια Παλαιοκώμης

Χοιρινό με φασόλια Παλαιοκώμης
½ κιλό φασόλια πλακέ megalosperma ή λευκό γίγαντα-ελέφαντες
3 ξηρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ψιλοκομμένα πράσα
5 Πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
800 γρ χοιρινό κομμένα σε μικρά κομμάτια
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και εδάφους
1 κουτάλι του τσαγιού κόκκινο πιπέρι
Αλάτι
Λίγο  σέλινο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Συνδυάστε τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σέλινο, τις πιπεριές και το λάδι σε μια κατσαρόλα.
Προσθέστε το κρέας και τα τσιγαρίζετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φασόλια, 5 φλιτζάνια νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες.
Σερβίρετε με φέτα, ελιές, ψωμί, τουρσί, σαλάτα λάχανο, παντζάρι, ελληνική σαλάτα, κρασί, τσίπουρο, ρακί, ούζο.