Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Σαλάτα με φασόλια Παλαιοκώμης

350 γρ άσπρα φασόλια Παλαιοκώμης
200 γρ ντοματάκια κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι μανιτάρια λευκά κομμένα σε χοντρά κομμάτια
½ φλιτζάνι φρέσκο ​​κρεμμύδι

 1 / 3 φλιτζανιού ελαιόλαδο (προαιρετικά)
4 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό ή ξύδι μήλου
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάλτε τα φασόλια σε αρκετό νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσει για 12 ώρες.
Βράστε τα σε νερό για 10 λεπτά.
Στραγγίζετε και ξεπλένετε.
Στη συνέχεια, προσθέστε φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με φρέσκο ​​κρύο νερό σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
Στραγγίζετε τα φασόλια και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Μεταφορά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα φασόλια με την ντομάτα, το μαϊντανό, τα μανιτάρια και το φρέσκο ​​κρεμμύδι.
Ανακινήστε το λάδι (προαιρετικά), το ξίδι το χυμό λεμονιού και το αλάτι σε ένα σέικερ.
Χύστε το πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα.
 μαγείρεμα 35 λεπτά.