Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Σούπα με φασόλια

350 γρ φασόλια Παλαιοκώμης
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ½ φλιτζάνι καρότα κομμένο σε φέτες
2 φλυτζάνια ψιλοκομμένο σέλινο

3 ώριμες ψιλοκομμένο ντομάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
I κουταλιά πελτέ
1 κουταλάκι τσαγιού ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι και φρέσκο ​​πιπέρι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Αφήστε τα φασόλια στο νερό για 4-5 ώρες το μέγιστο.
Βράζουμε για 10 λεπτά μαζί με τα φύλλα δάφνης.
Αφήστε τα φασόλια να διευθετηθούν για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζετε.
Βράζουμε για 10 -15 λεπτά ακόμα για να πάρει τους μαλακώσουν, αλλά να μην είναι ευαίσθητος και να τα ξανά-διαρροή.
Σε ένα σκεύος, σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν παίρνει.
 Προσθέστε την ντομάτα, την πάστα αραιωμένη σε ζωμό λαχανικών και τα καρότα.
Ας τους αφήσουμε να στιφάδο για 15 λεπτά με το καπάκι του σκεύους κοντά σε μέτρια φωτιά.
Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε το σέλινο.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να καθίσει για 5 λεπτά.
Βάλτε τα φασόλια σε ένα τσουκάλι, κατσαρόλα και ρίξτε τα πάνω με τη σάλτσα.
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά με την κατσαρόλα από τη στενή σκεύος.
Εάν είναι απαραίτητο, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέστε λίγο ζεστό νερό.
μαγείρεμα 1 ώρα