Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Σαλάτα με φασόλια και τόνο

Μια αυτοσχέδια συνταγή της στιγμής με φασόλια φτιαγμένη κυρίως για τους εχθρούς της φασολάδας. Διότι και καθότι κάπως πρέπει να τρώνε ολοι φασόλια.
2 κούπες φασόλια
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
μισό πράσο το άσπρο κομμάτι

1 κουταλιά μέλι
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
μαϊντανό
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
σκόνη μουστάρδα

Και πως το φτιάχνουμε;

Μουσκεύουμε τα φασόλια απο βραδύς. Εναλλακτικά κλέβουμε λίγα φασόλια από αυτόν που τα μούσκεψε από βραδύς για να κάνει φασολάδα και φτιάχνουμε τη μισή δόση μονο για τον εαυτό μας (ναι εγώ αυτό έκανα).
Βράζουμε τα φασόλια μας, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φασόλια με την κονσέρβα του τόνου και τον μαϊντανό. Κόβουμε το άσπρο τμήμα του ωμού πράσου σε ροδέλες το προσθέτουμε κι αυτό και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε σε ένα σέικερ, σε ένα βαζάκι ή έστω σε ένα ποτηράκι το ελαιόλαδο με το μέλι, το χυμό λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη μουστάρδας. Περιχύνουμε το μείγμα στο μπολ με τα φασόλια και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε, πάντα δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ότι θεωρούμε οτι λείπει είτε αυτό είναι λάδι, είτε αλάτι, είτε λεμόνι. Κάθε άνθρωπος έχει άλλα γούστα.
Σερβίρουμε σε πιάτο και τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι ακόμα από πάνω και εναλλάκτικα αν μας βρίσκεται στο σπίτι λίγο σουσάμι.
Καλή όρεξη!