Το μέλι ήταν ανέκαθεν αγαπημένη τροφή, κάνοντας εμφανίσεις ως γλυκαντικό συστατικό σε αρχαία κείμενα συνταγών για γλυκά και φαγητά, αλλά και ως φαρμακευτικό συστατικό. Το μέλι παράγεται σε πολλές ποικιλίες προσφέροντας η καθεμία την ξεχωριστή, μοναδική της γεύση.
Η γεύση του μελιού αλλάζει ανάλογα με το λουλούδι από όπου συλλέγεται το μέλι. Στην Ελλάδα οι γνωστότερες ποικιλίες μελιού είναι το θυμαρίσιο, το μέλι από έλατο, το μέλι ανθέων.
Το μέλι δεν έχει ημερομηνία λήξης. Λόγω της απολύτου φυσικής του κατάστασης, το μέλι δεν πιάνει μικροοργανισμούς και φυλάσσεται πάντα σε θερμοκρασία δωματίου.
Το χρυσό σιρόπι του μελιού παράγεται από τις μέλισσες που συλλέγουν το νέκταρ διάφορων λουλουδιών.
Η γεύση του μελιού αλλάζει ανάλογα με το λουλούδι από όπου συλλέγεται το μέλι. Στην Ελλάδα οι γνωστότερες ποικιλίες μελιού είναι το θυμαρίσιο, το μέλι από έλατο, το μέλι ανθέων.
Το μέλι δεν έχει ημερομηνία λήξης. Λόγω της απολύτου φυσικής του κατάστασης, το μέλι δεν πιάνει μικροοργανισμούς και φυλάσσεται πάντα σε θερμοκρασία δωματίου.
Το χρυσό σιρόπι του μελιού παράγεται από τις μέλισσες που συλλέγουν το νέκταρ διάφορων λουλουδιών.